You are currently viewing Veikkauksen pelimonopolin aika on ohi

Veikkauksen pelimonopolin aika on ohi

Maamme virallisilla pelimarkkinoilla Veikkauksella on yksinoikeus esimerkiksi lottoon, hedelmäpeleihin, pitkävetoon tai ravipeleihin. Monopoliin on ollut hyvät perusteensa. Edunsaajat liikunnasta, nuorisotyöstä ja kulttuurista sosiaalialan järjestöihin sekä raviurheiluun ovat olleet tyytyväisiä. Järjestelmä on toiminut. Veikkauksen asema on ollut vakaa, mutta osaa sen ydintoimintojakin on nakerrettu rajojemme ulkopuolelta tulleen pelitarjonnan myötä. Suomalainen ei ole enään vuosiin aina voittanut. Tulevalla vaalikaudella on perusteltua muuttaa koko pelimarkkinamme ydintä. On siirryttävä monopolista lisenssijärjestelmään, joka koskee kaikkea maassamme tapahtuvaa pelaamista ja pelien tarjoajia. Tämä on uusi mahdollisuus myös Veikkaukselle. Olla mukana kilpailussa pelieuroista tavalla, jossa vastuuta pelihaittojen ehkäisystäkin laajennetaan myös muille toimijoille.