Arvat myynnissä vielä tänään.

Kyllähän ihmisten tapaaminen on ihan parasta. Tämä mies ihan Kurikasta saakka. Tunti vierähti helposti – ehdittiin käydä läpi mm. Vaasan ja Hämeen vaalipiirien tilanne sekä ylipäätänsä puhuttiin siitä “Mikä on poliittinen tilanne?” Niin ja eihän me ihan keskenämmekään koko aikaa oltu. Moikkaajiakin kun oli ja pääsi ihan halaamaankin.

Asikkala ke 29.3.2023 klo 15.40 Hetki 10 min lehdessä ilmoitetun ajan jälkeen. Ehdokas ehti räplätä äpsiä ja vaalipäällikkö seisoa tumput suorina. Jos tämä olisi ollut arkea päivästä toiseen, olisi saattanut rauhallisempikin alkaa pohtia sitä, että mikähän tässä onkaan pielessä. No eipä ollut juuri parkkipaikallakaan autoja- hiljaista oli siis muutenkin. Tästä kuvasta tilanne toki muuttui. Noin kolmenkymmen kanssa tuli keskusteltua.

Mainonta on yksi osa kampanjointia. Tein vaalirahoitusennakkoilmoituksen, jonka mukaan kampanjalla on 34 000 € hintalappu. On edetty kampanjasuunnitelman mukaisesti. Menopuoli toteutuu suunnitellusti. Tuloissa on vielä vähän uupeloa. Yksi osa kampanjaa on maksettu mainonta, josta esimerkki tältä päivältä. Avatessaan ess.fi -sivun ei tältä ole voinut välttyä. Step by step eteenpäin.

Täällä Orimattila 27.3. – lunta sataa – ihan riittävästi, eikä tuulestakaan ollut puutetta. Ei kuitenkaan tarvinnut torilla olla yksin. “Olet sinä hurja mies, tälläinen sää ja täällä sinä seisot” – tällainen toki yksittäinen palaute, mutta kuitenkin – parasta palautetta mitä voi saada ja auttaa viemään ehdokkuuden päätyyn saakka.

Salpausselän kisat on tapahtuma, jonka yksi osa on ihmisten tapaaminen. Toinen mies tässä kuvassa on käynyt kisoissa n 50 kertaa. Toinen oli toista kertaa. Samoissa tunnelmissa kuitenkin molemmat yhdessä 20000 muun paikalla olleen kanssa. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntu. Ehdittiin – yllätys yllätys – puhua Stefanin kanssa myös ihan vaan muutama sana myös politiikkaa tai siis eduskuntavaaleista.

Täällä Lahti ja Salpausselkä. Virallinen kisamakkara. Läheltä. Meronen. Kisoja ei ole ilman kisamakkaraa.

Tässä yksi niistä sadoista tai voi kaiketi tässä kohtaa kirjoittaa, että tuhansista kohtaamisista viime viikkoina. Kutsun puolueen peruskannattajia tervaskannoiksi – ei pienet tuulet eikä tuiverrukset horjuta eikä laita höntyilemään. Samuli Hämäläinen puuseppäyrittäjä Asikkalasta. Olemme tavanneet ensimmäisen kerran 35 vuotta sitten. Mies on asunut ja elänyt edm. vuodet Asikkalassa. Samuli puhuu edelleen vahvaa pohjalaista murretta. Juurevuutta ja järkähtämättömyyttä. #respect

Keskustalla on ollut parisen viikkoa myönteinen tuulen vire takanaan. Yksi esimerkki Sysmästä – Seo.n baari täynnä ja toteutui myös tilaisuuden järjestäjän unelma – Kesken tilaisuuden kannettiin lisää tuoleja, jotta ihmisen pääsivät istumaan.

Näiden vaalien alusaikana oli kaksi paneelia. Paneelit olivat samalla kertaa – ensimmäinen ja viimeinen. Kiitokset tilaisuudesta Paimelan kyläyhdistykselle kun tilaisuuden meille hollolaisille järjestitte. Eipä ollut yllätys, että illan bonus oli kyläkoulun tulevaisuus. Yhdessä Jari Ronkainen, Teemu Laine, Teemu Kinnari ja Santeri Ala-Röyskö.

IS.n selvityksessä on tehty joitakin nostoja. Vaalipiirin haastajat ovat yhden aviisin mukaan näissä kuvissa ja nimissä.

Eri tiedotusvälineet tekevät mitä moninaisempia ennusteita. Ainoa ja oikea gallup tulee ilman virhemarginaaleja 2.4. illalla. Ainahan se tuo hyvää mieltä kun on kuva ja nimikin oikein kirjoitettu.

Lahden Kortteliliigan klassikkopelaajat nro.t 1 ja 2 tapasivat toisensa (Järvelän Kesoililla, joka kuulemma on maamme ainoa Kesoil). Lajit meillä ovat olleet hyvinkin erilaisia, mutta arvonimi ei ole riippuvainen lajivalikoimasta. Issakaisen Kaken kanssa on aina mukava vaihtaa kuulumisia eikä vähiten siksi että meillä on hyvin samanlaisia näkemyksiä esim. lasten ja nuorten harrastustoiminnan välttämättömyydestä. Me mennään liikuntapää edellä väheksymättä muitakaan harrastuksia.

Mikään kampanja ei olisi mahdollista ellei olisi vapaaehtoisia talkoolaisia matkalla mukana. Tässä makkaramiehet Tane ja Juha. Hymy ei ole hyytynyt räntäsateessakaan. Tane on makkaranpaistamisessa ihan huippu eikä muuten päästä ketään muuta omalle reviirilleen.

Paparazzi iski tai siis kuvasi, kun Johannan kanssa kaverikuvaan asetuttiin. Tästä tuli sellainen palaute, että kannattaisi kuulemma olla varovaisempi kun tällaisia kuvia julkisuuteen laittaa. Jep Jep.

Hämeen vaalipiirissä on 14 keskustalaista ehdokasta. Joukkueena on menty Eteenpäin! Olemme tehneet yhdessä jokseenkin järjettömän määrän vaalityötä. Tässä kuvattuna Vanhasen kiertueella Lopella mukana matkassa olleet – Laura Hahl, Helena Halinen, Johanna Häggman, Matti, Kaarina Suhonen, Asko Niemelä, Kristiina Ruuskanen ja “onks toi se Rehula”

Puoluejohto, ministerit ja kansanedustajat ovat olleet enemmän kuin kiitettävällä tavalla mukanamme kampanjoimassa. Puhemies Vanhanen – olin mukana seitsemässä hänen liidillään vedetyssä tilaisuudessa. Ihan parasta. Suomi on hieno maa. Sama mies Eduskunnan eli parlamentin puhemies ja Matti, jota kuka tahansa voi tulla tapaamaan, kysymään ja kuuntelemaan. Kiitos Matti – ihan kaikesta. Matka jatkuu ja se matka on eteenpäin.

Kerta se on ensimmäinenkin – missään lajissa. Olla otteluisäntänä. Myönteiseksi jäävä kokemus. Voitto tuli kotiin eli otteluisännät eivät tuoneet ainakaan huonoa karmaa mukanaan.

MTV3 uudessa toimitilassa – Vallilassa. Eipä ole hetkeen tullut kameran edessä oltuakaan. Sen verran on kuitenkin vanhoja muistijälkiä, ettei tätäkään tarvinnut yhtään jännittää.

Kampanjoinnin tähtihetkiin kuuluu kun tapaa tuttuja vuosikymmenten varrelta. Sen lisäksi, että pitihän se makkara syödä, muisteltiin miten Lahden Seurahuoneen baaritiskillä istuttiin – vuonna miekka ja kirves.

Maalaispojat samassa kuvassa. Rinne-Alatalo tuotannosta löytyy vuosikymmenten takaa kappale nimeltä “Sielunmiljonääri”, jossa mm sanat “Hoikka poika Hollolasta, on niitä miehiä, edes näillä leveysasteilla, hän ei muista aina murjottaa” #Eteenpäin

Yksi oleellinen osa kampanjointia on ihmisten kohtaaminen. Ihmisten kohtaaminen – yksi kerrallaan. Tällä kertaa auton ikkunasta asioita puhuen. Jaoin viime vaaleissa 1000 kahden vuoden ikäistä kuusen tainta. Tätä autoa kuljetti kahdeksas henkilö, joka kertoi, että kuusi voi ja kasvaa hyvin #ilmastoteko

Ilman talkoita ja niiden tekijöitä, tästä ei tulisi yhtään mitään. Tällainen kuva tuli Hartolan rajamailta ellei peräti toisen vaalipiirin puolelta, mutta jakelu tapahtui Hartolassa. Kiitos!!!

Päätöksenteossa kukaan ei tee mitään yksin. Ajatuksille ja ideoille tarvitaan aina kaveri, jotta asiat voivat tulla hyväksytyiksi. Meidän telttamme mahtuivat oikein hyvin vierekkäin ja kaverikuvakin saatiin otettua, kun ensin oli tehty sitä mitä tälle hetkellä teemme. Olemme ehdolla, haemme luottamusta – yhdessä Mika Karin kanssa.

Tiedän – käytän paljonkin käsiäni puhuessani. Tässä yksi kerta ja esimerkki lisää #Heinola

Räplään kuulemma äpsejä ihan liikaa. Tässäkin kohtaa varmaankin jotain tosi tärkeää. #Sinuhe #Lahti

Puhemies Vanhasen matkassa Heinolassa. Kuvasta välittynee se moninainen hyväntulisuus, joka oli sekä puhujilla että koko tilaisuudessa. Hyvän mielen tilaisuus vaikka keskustelussa olleet asiat eivät niitä helpoimpia olleetkaan.

Väriä olla pitää. Torilla ja marketin edessä mustat nastalenkkarit – ovat muuten hyvät! Jos kerran paita on vihreä ja toppis oranssi niin eiväthän kengät voi olla mitään muuta kuin punaiset.

Toiset meistä vaan osaa joitakin asioita paremmin kuin toiset. Tämmöinen on tehty. Saapi ottaa käyttöön.

Arpakauppaa tehdään määräaikaan eli 30.3.2023 saakka, jos ketä kiinnostaa niin yhteyttä voipi ottaa.

Julisteita painettiin alun alkaen 200. No sitten joku keksi, että tämähän on hyvä juttu. Niitä sitten painettiin jokunen kymmenen lisää ja tietenkin varmuuden vuoksi vähän eri kokoisia. Tarkkaavaisin havainnoitsija voi nähdä, että juliste on himpun tuunattu – ja ihan tarkoituksella.

Heppoja ja Heinäpaaleja -tapahtumassa, Karirannassa. On kuulemma nykyään Pikku Vesijärven -puisto. Aurinko paistoi ja todella hyväntuulisia ihmisiä.

Täällä Jarkko Juselius, Nai…i, eikun Jarkko Juselius, Kärkölä kk haastattelee Aurinkotorilla Järvelässä. Taloutta, hallitusvaihtoehtoja ja itä- sekä metsäradoille EI. Parannetaan nykyisen rataverkon välityskykyä.

Kun kokemuksellakin on väliä. Tuulonen, Tuulos. Martti Pura ja Mauri Häppölä – politiikan todellisia konkareita. Eivät taivuta ihan pienet tuulet eivätkä vastoinkäymiset. Katse tiukasti Eteenpäin – Parempaan.

Kaveritapaaminen. Vaalipäälliköltäni Kallesta kysyttiin Sysmässä “mikäs mies se sinä oikein olet?” Eipä tullut Kallelta heti vastausta. Yön yli miettimisen jälkeen Kallelle selkeni “olen seuraponi”.

Sana juontaa huippuravihevosiin. Monilla huippuhevosilla on kuljetuksissa mukana esim. poni. Siis seuraponi.

Sunnuntain aikataulu oli tiivis. Ehdin kuin ehdinkin naisten kakkossarjan playoff -peliin Salpis-Nurmon Jymy. Nitroja olisi tarvittu. Tulos moninaisten vaiheiden jälkeen 3-2. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmas ja ratkaiseva peli viikon päästä Nurmoossa.

Tämä valtuustosali ehti tulla tutuksi vuonna miekka ja kirves ollessani Hausjärvellä töissä. Politiikan korkeakoulun peruskurssin opinnoissa oli kohta jossa kerrottiin. “Hausjärven kunnanhallituksessa on kolme demaria, kolme kokoomuslaista ja kolme keskustalaista. Mutta jos äänestetään ja luvut ovat 6-3 se tarkoittaa, että Oitti ja Ryttylä ovat olleet ne 6 ja Hikiäläiset 3 tai Hikiä ja Oitti 6 ja Ryttylä 3.” että tätä rataa. Politiikka on hieno laji.

Aurinkoisessa Heinolassa. Ehdokasajan yksi myönteisimpiä tilaisuuksia. Sunnuntai, kirkonmenojen aikaan torilla kymmeniä heinólalaisia ja Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko. Heinola ei ole Keskustalle helppo kaupunki. Kannatus on aika alhainen. Odotuksia ei juuri ollut. Yllätyin myönteisesti. Toisekseen mikäs tämän ehdokasporukan kanssa on liikkuessa. Eteenpäin!

Tänäänkin on tullut monenlaista palautetta ja viestejä. Tässä yksi. Vaalikoneille ei pitäisi eikä pidä antaa liikaa painoarvoa, mutta kyllähän ne jotain suuntaa näyttää. Ei muuten riittänyt ensimmäinen kymmenen tuntia viiden eri vaalikoneen täyttämäiseen. Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat/Hämeen Sanomat, Yle ja MTV3. Lähes jokaiseen väittämään kirjoitin myös ainakin jonkunlaisen perustelun/mielipiteen.

MTK.n ja MHY.n yhteistilaisuudessa Lahdessa. Oltiin asian ytimissä. Todellakaan sähkö ei tule töpselistä eikä maito tule kaupasta – näin ei tilaisuudessa kukaan sanonut, mutta samassa “sarjassa” oltiin useamman kerran. Älkäämme sahatko omaa oksaamme. Metsätalouden ja ilmastotekojen ei tarvitse olla ristiriidassa.

Tätä kuvaa otettaessa puolueen varapuheenjohtaja Markus Lohi totesi: “meillä Lapissa on lyhyempi kasvukausi kuin täällä etelässä.” Kuvassa on myös eksä ja nyksä – Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, puolueen varapuheenjohtaja

Näitä on nyt ympäri maakuntaa ja tulevan viikonlopun aikana lisää tulee “Tauolta parhaimmillaan” #30

Vaalien tienvarsien ulkomainonta on alkanut. Talkoolaiset tehnyt ison työn. Tämä mainos sai olla paikallaan melkein vuorokauden. Jospa tämän tekijällä on tekonsa jälkeen parempi mieli.

Hämeenlinnan torilla kuukausimarkkinoilla. Hymylläkin on väliä. Pakkasta oli hyvänmatkaa toistakymmentä astetta, mutta kun on oikein tai siis riittävästi pukeutunut ja aurinko paistaa niin mikäs on ollessa.

Tarvitaan myös tarkkaavaisuutta ja keskittymistä.

Tämä ehdokas on “tauolta parhaimmillaan” kuhan on kahvia.

Kuten kuvasta näkyy ollaan -Riihimäellä ison marketin edessä. Kuvan perusteella ei ole ketään missään, mutta eihän se ihan niinkään ollut toisaalta puhe pitää kyetä tarvittaessa pitämään tilanteessa kuin tilanteessa paikassa kuin paikassa. Kokemus muuten auttaa tilanteiden hoitamisessa.

Keskustalaisia ehdokkaita – hyvähenkistä yhdessä tekemistä. Se muuten sekä näkyy että kuuluu. Vasemmalta oikealle Määttä, Niemelä, Halinen, Savelainen, päivän tähti Eeva Kalli, Rehula ja Ruuskanen.

Eduskuntaryhmän pj Eeva Kalli kanssamme kiertämässä. Seuratkaa häntä – tulee menemään vielä pitkälle politiikassa, mikäli itse haluaa.

Tupailta Mani-baarissa, Kalkkisissa, Asikkalassa. Madekeittoa, kahvia ja politiikkaa. Kuka se sanoo, ettei politiikka kiinnosta. Kolmisen kymmentä kuulijaa ja tupailtameininkiä parhaimmillaan. Puheet ja keskustelua, tai niinkuin hienosti sanotaan vuorovaikutteisuutta.

Historiallisen äänestyksen historiallinen tulos. Näillä luvuilla eduskunta päätti Nato-jäsenyydestämme. Selkeä enemmistö, mikä on tulevaisuuden kannalta iiiiiiiiiiso asia.

Tupailta Häkällä, (nykyinen isäntä Antti Räsänen) Maakeskessä, Padasjoella. Oli oikein turpo-ilta. Alustajana toimi kenraali Salminen.

Meitä oranssitakkeja on enemmänkin. Hyvin mahduttiin samoihin kuviin, vaikka eri “leireistä” ollaankin.

Maaliskuun kuukausimarkkinat Lahdessa. Vajaassa kahdessa tunnissa 450 makkaraa. Olipahan melkoinen hulina

Torilla tavataan. Kuvassa on mies, jonka kanssa oli aikanaan sovittu, että mikäli meidän välille tulee kiistoja, mennään Vermoon raveihin sovittelemaan niitä. Kaksi vuotta kun meni eikä ollut tullut tarvetta raveihin mennä, niin mentiin kuitenkin kun todennäköisyys alkuperäisen sopimuksen mukaiseen raveihin menoon oli niin pieni. Kuvassa on monien arvostama pitkäaikainen kansanedustaja Valto Koski, putkimies Kuusankoskelta. Mies jolla on sydämen sivistystä enemmän kuin monilla monilla muilla.

Tupailta Kalmeilla, Räyskälässä, Lopella. Tämä kahvipaketti tuli siitä, että minut oli nähty jääspeedway kilpailuissa Messilän rannassa, Hollolassa. KIITOS!!!

Vaaliarpajaisista on tällainen fiksusti tehty mainos

Vaalien alusaika on täynnä kohtaamisia. Elsin kanssakaan ei ole viime vuosina samassa kuvassa oltukaan. Tässä kuvassa ollaan Alavudella eli ihan väärässä vaalipiirissä, mutta kun satuin hoodeille, jossa oli Keskustan tilaisuus niin pitihän se poiketa. Kahviakin oli tarjolla.

Kuvakaappaus tv-ruudulta. Maikkari vaalijutun osana kuva entisistä ministereistä, jotka tavoittelevat eduskuntapaikkaa.

Tupailta vuoden 2022 vuoden kylän – Tennilän koululla – Maalaisliiton lipun alla – tämä se passaa minun pirtaani erittäin hyvin

Suupielet ylöspäin – matka jatkuu eteenpäin – toisinaan jopa naurattaa – toiset puristakoot mailaa me mennään eteenpäin

Kuvat sen kertoo – huoltoaikojakin pitää olla eli parturiin

“Mikäs mies se sinä oikein olet?” kysyttiin vaalipäälliköltäni Kallelta. Harvoin sanattomaksi jäävä mies ei oikein osannut vastata mitään kunnes yön yli nukkumisen jälkeen se kirkastui – “minähän olen seuraponi” totesi Kalle. Näin ne asiat selviää kun kysyy ja miettii huolella mitä vastaa.

Ihmisten kohtaaminen on kyllä ihan parasta. Näin Korona-ajan aikana on halaaminen jäänyt vähän vähemmälle, hyvä kun uskaltaa kätellä. Kun harvemmin niin sitä paremmalta tuntuu.

Harvoin jos koskaan olen reissuiltani tuonut tuliaisia kotiin. Tämä uutuustuote kyllä kelpaa “toimivalle johdollekin”. On meinaan maku kohdillaan.

Ihmisten tapaaminen on yksi oleellisimpia osia kampanjoinnissa. Tältä se sitten näyttää kun kalenteria täytetään. Näinä päivinä ihan on ihan luxusta se, että on mahdollisuus syödä muutakin kuin lihapiirakkaa tai pullaa.

Kampanjointi ei onnistu ilman euroja. Arpajaiset ovat yksi tapa yrittää kerryttää vaalibudjettia.

Olisikohan tällä kuvalla sittenkin vielä pärjännyt – vaaka näytti noihin aikoihin 125

Näihin ei pitäisi sortua – ainakaan montaa kertaa päivässä – eikä ainakaan nälän tunnetta loitontamaan. Toki laskiainenkin on vain kerran vuodessa.

Torilla tavataan – suut makeaksi

Perinteisen tupaillan perinteinen ulkomainos – molemmat toimii tänäkin päivänä

Kampanjan aikana tulee satoja ja taas satoja kohtaamisia. Tässä yksi niistä. Olipa mukava nähdä Sipilän Juhaa pitkästä aikaa edes lyhyen hetken päästen vaihtamaan kuulumisia.

Nettisivuja on hierottu useamman viikon ajan. Nämähän eivät lähtökohtaisestikaan valmistu koskaan. Pilkkuja voi viilata maailman tappiin saakka. Yksi tämän kampanjan helmien helmistä tulee olemaan se, että kuulin ensimmäisen kerran sivujen olevan auki Hollolan Matkakeitaalla. En ollut tuohon mennessä vielä itsekään “leiskaa” nähnyt. Tekstitkin oli täyttä latinaa. On meinaan naurua piisannut.

Yhdeksän minuutin yliajalle tuli 80 € hintalappu. Kyllähän se pikkasen harmitti, mutta minkäs teet – ihan oma moka.

Yksi vaaliperinteitäni on yhteistilaisuus kokoomusehdokkaan kanssa Padasjoella. Räsäsen Antti ja Aholan Pirkka järjestävät. Tällä kertaa Hollolan miehet liikkeellä – yhdessä Kinnarin Teemun kanssa. Lehti-ilmoitus on viimeisen päälle. Muuten meni hyvin, mutta isäntäväki sai koronan, joten tämä tilaisuus peruttiin. Sittemmin se järjestettiin – ja onnistuneesti järjestettiinkin. Sananmukaisesti oli tupa täynnä.

Markkinoilla tapaa helpostikin tuttuja. Meillä on Aino-Kaisan kanssa perinne #Kaverikuva #torilla tavataan

Toisinaan pitää olosuhteiden ja tilanteiden muuttuessa tehdä nopeitakin ratkaisuja – eli eikun kauppaan

Helmikuun markkinat – omalla teltalla Kaima ja Tane paistoivat kolmisen sataa makkaraa. Onnistunut tilaisuus.

Eipä ole näin aikaisin ollut tienvarsimainontaa. Paikkaan on kysytty lupa. Samaan aikaan alkoi Lahdessa pyöriä “Tauolta parhaimmillaan” viidellä eri valomainostaululla.

Eipä ole ihan hetkeen tullut ao. toppatakkia pidettyä siitä kertoo se, että taskusta löytyy 2011 vaalien kortteja

Retro on kuulemma muotia. Kaikenlainen kierrättäminen mitä suositeltavampaa – olisikohan näistä vain numeroa vaihtaen

Puolueen kampanja-avauksessa – iso elokuva sali täynnä #Eteenpäin!

Tämä on monen suosikki

Yksi onnistuneimmista – päällä 20 vuotta käyttämätön Jokapoika -paita, joka ei ollut kutistunut kaapissa.

Pönötyskuva näyttää sitten tältä

Useampi otoshan siinä tarvittiin, mutta kyllä niitä hyviäkin kuvia saatiin

Toisinaan naurattaa enemmän – toisinaan vähän vähemmän – tästähän tämä lähti kun tarvittiin valokuvia